Karamo en zijn zoon Jason 'Rachel' Brown vertellen kinderen in hun nieuwe boek dat 'het oké is om te voelen'

20 Dec 2022

Karamo en zijn zoon Jason 'Rachel' Brown vertellen kinderen in hun nieuwe boek dat 'het oké is om te voelen'

Karamo en zijn zoon, Jason "Rachel" Brown, hebben een nieuw kinderboek geschreven over het belang van emoties. (Foto: Courtesy of Karamo Brown)

Welkom bij So Mini Ways, Yahoo Life's serie over ouderschap over de geneugten en uitdagingen van het opvoeden van kinderen.

Talkshowhost en Queer Eye-favoriet Karamo verwekte zijn zoon Jason op 15-jarige leeftijd, niet lang voordat hij uit de kast kwam als homo. Maar pas toen Jason - nu bekend als Jason "Rachel" Brown - 10 was, hoorde zijn vader zelfs van zijn bestaan. Hoewel het nieuws Karamo verblindde, wist hij al vroeg wat voor soort vader hij wilde zijn en welke generatiepatronen hij wilde doorbreken.

"Ik ben opgegroeid in een heel, heel giftig mannelijk huishouden waar emoties niet werden geuit", zegt de tv-persoonlijkheid. "Mijn zussen hadden de volledige bevoegdheid om hun emoties te uiten, maar dat heb ik nooit gedaan."

Als het ging om het opvoeden van twee eigen jongens - nadat hij de voogdij over Jason had gekregen, adopteerde hij de jongere halfbroer van de jongen, Chris - Karamo "zorgde ervoor dat ik iets anders modelleerde."

"Ik denk dat mensen vergeten dat alles wat we willen veranderen aan ons gevoel van eigenwaarde, aan de manier waarop ons leven is, het dagelijks oefenen van nieuw gedrag is", vertelt hij aan Yahoo Life. "En het betekent niet dat dingen van de ene op de andere dag moeten veranderen. Het is gewoon elke dag tegen je kind zeggen: 'Het is oké om te zeggen hoe je je voelt.' Het is prima om meer knuffels te geven en 'ik hou van je' te zeggen en deze dingen die we soms tegen mannen zeggen, zijn contraproductief voor het zijn van een man, wat het niet is."

Jason zegt dat zijn opvoeding het "tegengestelde" was van hoe zijn beroemde vader werd opgevoed - en, inderdaad, hoe hij en zijn broer werden behandeld voordat Karamo in hun leven kwam.

"Vanaf het begin is ons verteld dat het oké is om 'ik hou van je' te zeggen," zegt hij. "We kregen knuffels en kusjes. We kregen al deze versterkingen. Voordat ik mijn vader had ontmoet, ging ik min of meer door dezelfde positie. Maar toen hij eenmaal op de foto kwam, heb ik niets anders gekend dan liefde [en aanmoediging] voor mezelf uitdrukken, om uit te drukken hoe ik me voel wanneer ik me op welke manier dan ook voel."

Vader en zoon hopen andere gezinnen in staat te stellen hun gevoelens te erkennen en te eren met hun nieuwe kinderboek, I Am Okay to Feel, met illustraties van Diobelle Cerna. Als vervolg op hun eerste literaire samenwerking, I Am Perfectly Designed uit 2019, ziet het boek een vader die zijn zoontje leert hoe hij zijn emoties moet benoemen en uiten wanneer hun reis naar het park wordt onderbroken door een storm.

Verhaal gaat verder Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Karamo, die momenteel zijn eigen gesyndiceerde talkshow presenteert, hoopt dat het boek de culturele en maatschappelijke boodschap onderdrukt dat gevoelens niet iets zijn om over te praten. Gezien zijn jeugdervaring is het vooral belangrijk voor jonge jongens om die validatie te hebben.

"Je ziet dat je zussen kunnen praten over wat ze voelen en dan word je ineens 9, 10 als een kleine jongen en dan is het ineens alsof je dat niet meer kunt doen, " hij zegt. "Je moet nu sterk zijn. Je moet harder worden. Je moet je zussen beschermen. Je moet er zijn voor je moeder. En het is alsof ik een klein kind ben. Waarom moet ik dit doen? Waarom kan Ik zeg toch gewoon dat ik me verdrietig, bang of nerveus voel? Daarom was het belangrijk dat mensen begrepen dat het oké is dat kinderen, vooral kleine jongens, hun gevoelens voelen."

Het boek laat ook zien hoe kinderen die grote emoties kunnen verwerken - inclusief een ademhalingsoefening op de pagina's - en hoe ze zich veilig kunnen voelen. Hoewel Jason nu volwassen is, zegt hij dat zijn vader hem nog steeds een veilig gevoel geeft.

"Mijn vader is gewoon altijd die persoon geweest die gewoon kwam opdagen en er voor me was en me accepteerde voor wie ik ben en wat ik heb gedaan", zegt hij. "Er zijn zoveel dingen die ik in mijn leven heb gedaan waarvan ik dacht: dit is het - niemand zal me accepteren. ... Ik sta op een dieptepunt en niemand zal het echt begrijpen. Ik speel altijd mezelf, en Ik realiseer me dat mijn vader, [zelfs] als hij er niet is geweest, het begrijpt. En dat is eigenlijk de belangrijkste manier waarop hij me een veilig gevoel geeft."

Hoe doet hij dat? Door te vragen, en niet aan te nemen, zegt de Emmy-winnaar, die zegt dat nieuwsgierigheid zijn "grootste geschenk als vader" is.

"Ik denk soms dat we als ouders vergeten dat dit nog steeds mensen zijn... die hun eigen gedachten en gevoelens hebben", legt hij uit. "En ik denk dat het stellen van veel meer vragen [in plaats van] aan te nemen dat ik wist wat het beste was, perfect voor mij was."

Hij herinnert zich dat hij een jonge Jason vroeg wat hij dacht dat het doel van het leven was, gewoon om een ​​idee te krijgen van hoe zijn zoon niet alleen de wereld zag, maar ook zijn eigen bestaan. Jasons antwoorden stelden hem in staat te begrijpen waar zijn zoon vandaan kwam en hem dienovereenkomstig te "begeleiden".

"En dus moedig ik mensen altijd aan, als je wilt dat je kinderen zich veilig voelen, zorg dan dat ze zich gehoord voelen, dat ze zich gezien voelen," merkt Karamo op, "want als je ze ziet en hoort, ga je er niet vanuit dat je al ken ze. Je staat jezelf toe open te staan ​​om echt te begrijpen hoe ze over de wereld om hen heen denken. En het wordt moeilijk omdat we als volwassenen soms gefrustreerd zijn, we zijn uitgeput, we zijn zo klaar om de routine op gang te brengen, dat we vergeten dat onze kleine mensen gedachten en gevoelens hebben die ze open en eerlijk moeten kunnen uiten zonder oordeel."

Beide Browns zien hun volgende kinderboek over genezing. Karamo zegt: "We veranderen in deze volwassenen die niet weten hoe we onszelf moeten genezen, en we lopen rond met het trauma van wat ons in het verleden is overkomen dat we nooit echt hebben genezen." Hij wil jonge lezers de tools geven om alle negativiteit die ze tegenkomen te verwerken, of het nu van de volwassenen in hun leven is of van pestkoppen. Dat laatste weet de Netflix-ster als homoseksuele man en vader maar al te goed.

"Ik krijg nog steeds tegenslagen", zegt hij. "We waren net in New York voor Thanksgiving en ik liep over straat met mijn partner. Deze vrouw had het lef om midden in New York een homofobe opmerking te maken. En weet je, die dingen hebben nog steeds invloed op [ons]. Ook al zijn mijn kinderen ouder, niemand wil dat horen, dat zien. Ik denk dat er groei is, maar we hebben veel werk te doen. Ik haat het dat we altijd iemand hebben die mensen en mensenlevens politiseert, en dan het verandert in deze dingen ... je dwingt alleen maar haat af. Ik denk dat het iets beter is geworden, maar weet je, er is nog veel werk aan de winkel."

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Onderwijsspecialist meneer Chazz deelt zijn opvoedingstips: 'Mensen doen veel verkeerd als het komt tot discipline'","description":"

Specialist voor voor- en vroegschoolse educatie Chazz Lewis - ook wel bekend als Mr. Chazz voor zijn 200.000 volgers op Instagram - helpt mensen om betere ouders te worden, één enthousiaste post en podcast per keer op sociale media .n

Lewis begon als Montessori-leraar, waarvan hij zegt dat Yahoo Life "een grote leerervaring voor mij" was. Hij besefte al snel dat "old-school op angst gebaseerde, op controle gebaseerde technieken niet goed aanvoelden" als leraar. Hij dacht: "Er moet een betere manier zijn."n

Dus verdiepte Lewis zich in onderzoek en steunde op zijn scherpe observaties over kinderen, waarbij hij zich empathisch in hun schoenen verplaatste. "Als ik zeg mezelf in hun schoenen te plaatsen," zegt hij, "heb ik het over het voorstellen hoe de rotsen in hun schoenen moeten voelen." n

Terwijl ik als leraar met kinderen werkte, "realiseerde ik me al snel dat ik de volgende generatie mensen aan het kweken was en ik begreep de ernst van wat ik aan het doen was," zegt Lewis, "en de praktijk om kinderen echt te zien - de wereld door hun ogen zien - dat heeft echt geholpen."n

Lewis deelde ook terloops advies en aanbevelingen van wat hij leerde met andere leraren in de pauzeruimte op school. "Ze kwamen terug en gingen weer weg, "Meneer Chazz, dat veranderde mijn hele dag", herinnert hij zich. "'Het veranderde de hele dag van dit kind.'"n

Toen "ging er een gloeilamp vrij voor mij om de leraren les te geven, 'zegt Lewis. "Mijn gedachteproces was: als ik leraren zou kunnen helpen alle dingen te leren die ik tijdens mijn reis heb geleerd, dan kan ik een behoorlijk grote impact hebben."","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu /api/res/1.2/abm5d.kcOhdqKjFtVCjEQw--~B/dz0xOTIwO2g9MTA4MDthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https://s.yimg.com/hd/cp-video-transcode/prod/2022-02/09/62040b298710b13c7681c2c5/62044e4bc1c16946eeba6a0e_o_U_v4.png ","uploadDate":"2022-02-10T14:00:00Z","duration":"PT2M46S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi /hlsstreams/f9f6bb33-1a84-3bc4-b817-d8e9e985405b.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www.yahoo.com/lifestyle/tktktk-140000867 .html?format=embed","identifier":"f9f6bb33-1a84-3bc4-b817-d8e9e985405b"}