Miss Alabama 2000, Miss America top 10 finalist Jana Sanderson McEachern sterft op 43-jarige leeftijd

20 Dec 2022

Miss Alabama 2000, Miss America top 10 finalist Jana Sanderson McEachern sterft op 43-jarige leeftijd

Jana Sanderson McEachern was Miss Alabama 2000 en haalde de top 10 in de Miss America-verkiezing.

Jana Sanderson McEachern, Miss Alabama 2000 en een top 10 finalist in de Miss America-verkiezing, is vrijdag overleden in Gadsden. Ze was 43.

McEachern stierf aan kanker, volgens een Facebook-bericht van J&D Farms, een trouwlocatie in Southside waarvan ze mede-oprichter was.

McEachern, afgestudeerd aan de Glencoe High School, deed voor het eerst mee aan een verkiezing toen ze 17 was, vertelde ze The Times in een interview in 1999 nadat ze als eerste tweede was geƫindigd voor Miss Alabama. "Ik zou naar school gaan en mama dacht dat het een goede manier zou zijn om wat studiegeld te krijgen", zei ze.

Ze studeerde vervolgens met een volledige beurs aan Samford University en studeerde af met een graad in communicatie.

McEachern vertelde The Times in 2000 na thuiskomst uit Atlantic City, New Jersey, waar de Miss America-verkiezing werd gehouden in zijn hoogtijdagen, dat haar ervaring daar "een once-in-a-lifetime kans" was, en dat hoorzitting haar naam riep de top 10 op en zoveel vrienden maken waren haar mooiste herinneringen.

Daarna werkte ze als fotograaf en marketingspecialist bij The Chamber of Gadsden & Etowah County, Joe McEachern photography en Auburn University's School of Aviation, samen met J&D Farms.

McEachern bleef haar liefde voor kunst volgen - volgens het interview uit 1999 begon ze met zanglessen in de zevende klas; haar platform voor de Miss America-wedstrijd, Step into the Spotlight, moedigde jonge mensen aan om deel te nemen aan podiumkunsten; en haar oorspronkelijke hoofdvak was vocale uitvoering. Bij Samford zong ze op verschillende evenementen en locaties, en was ze ook actief in het plaatselijke theater.

In haar overlijdensbericht van Crestwood Memorial Funeral Home werd beschreven dat ze 'de stem van een engel' had, met een bijzondere voorliefde voor lofprijs- en aanbiddingsmuziek. (Ze ging naar de Opelika-campus van de Church of the Highlands.)

Theatre of Gadsden merkte in een Facebook-bericht op dat McEachern "opgroeide" in het theater en prees haar talent en haar "vriendelijkheid en zachte ziel".

De Miss Alabama-verkiezing noemde McEachern "een zeer getalenteerde, intelligente, lieve en vriendelijke ziel", die "warmte bracht in elke kamer en iedereen die ze ontmoette charmeerde", aldus een andere Facebook-post.

Verhaal gaat verder

De post van J&D Farms noemde haar liefde voor CrossFit (ze was een gecertificeerde coach), reizen, koken en pittig eten.

Ze wordt overleefd door haar moeder, Judy Sitz Smith (Ronnie); grootouders, Tommy Lee en Eloise Sanderson en Ross en Pauline Sitz; broers en zussen, Jill Sanderson (Amber), John Longshore, Margie Longshore, Marcus Longshore; Dr. Andrew Smith (Donna) en Ashley Robinson (Bryan); voormalige echtgenoot, Danny McEachern; en haar Westie, Winston.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in The Gadsden Times: voormalig Miss Alabama, Miss America-finalist McEachern sterft