Singaporese jongen betrapt op camera terwijl hij kat van de 22e verdieping gooit, leidt tot strafdebat

20 Dec 2022

Singaporese jongen betrapt op camera terwijl hij kat van de 22e verdieping gooit, leidt tot strafdebat

Een jonge jongen werd betrapt door bewakingscamera's toen hij een geliefde kat uit de buurt van de 22e verdieping van een gebouw in Singapore gooide.

De 10-jarige ontkende de beschuldigingen totdat een kattenverzorger die in hetzelfde blok woonde, Block 186 Boon Lay Avenue, hem de beveiligingsbeelden liet zien. Vervolgens bekende hij de misdaad en verklaarde dat hij het alleen deed omdat "hij geen liefde en zorg van zijn familie ontving".

Umi Solikati, een 39-jarige inwoner van Boon Lay, zei dat ze de kat, genaamd Panther, rond 14.00 uur dood vond. op 14 december. Volgens The Straits Times had ze de kat naar verluidt al zo'n 11 jaar lang elke dag gevoerd.

Volgens Chua Mui Mui, een 47-jarige lokale buskapitein die bekend staat om het voeren van katten uit de gemeenschap, was de dood van Panther geen op zichzelf staand incident.

Meer van NextShark: Video: Chinese astronauten geven live wetenschapslessen vanuit de ruimte

"In de afgelopen twee tot drie jaar werden vijf katten uit hetzelfde blok gegooid", zei ze.

Uren nadat de video online was geplaatst, werd een petitie van Change.org met de titel Justice for Panther opgericht, die bijna 60.000 handtekeningen verzamelde. De bedenker van de petitie, Nadya Im, riep de Animal and Veterinary Service en de politie van Singapore op om "volledig onderzoek te doen en de dader voor het gerecht te brengen".

“We begrijpen dat de dader een minderjarige is en dat de Animal and Birds Act 1965 mogelijk niet van toepassing is, maar we dringen er bij de relevante autoriteiten op aan om deze wet te handhaven en hopen dat deze daad van wreedheid zal worden bestraft met een gelijkwaardige norm”, schreef Im. .

Meer van NextShark: Man gearresteerd omdat hij deel uitmaakte van een overvalgroep die inbrak in ten minste 22 Aziatische restaurants in North Carolina

Onder Sectie 42 van de Animal and Birds Act 1965 kan een persoon die schuldig wordt bevonden aan dierenmishandeling een boete van maximaal $ 15.000 en/of een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden krijgen.

De video is op een aantal online communities geplaatst en kreeg sterke meningen van verschillende commentatoren. Een daarvan was een discussiethread op de AskSingapore-subreddit waarin werd gevraagd of de jongen die de kat gooide, gestraft moest worden.

Verhaal gaat verder

Meer van NextShark: De politie van Irvine arresteert de Californische dermatoloog die wordt beschuldigd van het vergiftigen van haar echtgenoot

De meerderheid van de commentatoren was sterk van mening dat de jongen voor de rechter moest worden gebracht, ongeacht zijn leeftijd.

Sommige Redditors wezen erop dat dierenmishandeling bekend staat als een van de eerste tekenen van psychopathie, wat erop wijst dat de jongen opgroeit om meer gruwelijke misdaden te plegen.

Als reactie daarop stelden andere commentatoren voor om de jongen te straffen in de vorm van rehabilitatie en onderwijs.

Meer van NextShark: meer dan $ 1 miljoen gestolen van Aziatisch-Amerikaanse families bij gerichte overvallen, zegt de politie van Pennsylvania