Voorspelling witte kerst: enorme winterstorm die een groot deel van het land bedekt met sneeuw voor het vakantieweekend

20 Dec 2022

Voorspelling witte kerst: enorme winterstorm die een groot deel van het land bedekt met sneeuw voor het vakantieweekend

Er is iets magisch aan wakker worden op kerstochtend en er ligt sneeuw op de grond. En de kans wordt steeds groter dat miljoenen mensen dit jaar een witte kerst beleven.

HOE KIJK JE FOX WEER

Een kaart met delen van het land waar sneeuw wel of niet waarschijnlijk is met Kerstmis.

Dit jaar zal een verreikend, zeer ingrijpend winterstormsysteem vanaf woensdag miljoenen Amerikanen in het hele land treffen, met verwachte piekeffecten van donderdag tot zaterdag vroeg (kerstavond).

Terwijl de winterstorm zijn tocht door het land voortzet, is het zeer waarschijnlijk dat de noordelijke vlaktes en het gebied van de Upper Midwest en de Grote Meren een witte kerst zullen meemaken met alle sneeuw die achterblijft. In sommige gebieden kan er in de dagen voorafgaand aan de vakantie 1 tot 2 voet sneeuw vallen. Chicago, Minneapolis, Milwaukee en de Dakota's zien er zeer waarschijnlijk een witte kerst uit.

Hier is een nadere blik op welke delen van de VS de grootste - en de laagste - kans hebben om een ​​paar centimeter sneeuw of meer op de grond te zien om er dit jaar een officiële witte kerst van te maken.

Een kaart met de waarschijnlijkheid van een witte kerst in het noorden van de VS.

Blizzard wordt vanaf donderdag verwacht in delen van het Midwesten en de Grote Meren, wat waarschijnlijk zal leiden tot verwoestende gevolgen voor vakantiereizen in de regio.

De Dakota's, Minnesota, Wisconsin en het grootste deel van Michigan hebben de meeste kans op een witte kerst dit jaar.

Noord-Nebraska, noord-Iowa, delen van Illinois, inclusief Chicago, en noord-Indiana hebben ook de meeste kans op meer dan 2,5 cm sneeuw om er een officiële witte kerst van te maken.

Een kaart die de waarschijnlijkheid van een witte kerst in het zuiden van de VS laat zien.

Zelfs gebieden in het westen en zuiden kunnen ook geluk hebben.

"Het is zeer waarschijnlijk dat we een witte kerst gaan zien in het noordwesten, vooral in het binnenland", zei FOX Weather-meteoroloog Britta Merwin. "En er is een kans dat we een witte kerst zo ver naar het zuiden zien komen als plaatsen als St. Louis," zei Merwin.

De kans op een witte kerst is veel kleiner in het zuiden van de Verenigde Staten, maar sommige gebieden kunnen nog steeds wakker worden met sneeuw op de grond.

Een witte kerst is mogelijk van Kansas en het noorden van Oklahoma via Missouri, het noorden van Arkansas en de valleien van Kentucky en Tennessee in.

Verhaal gaat verder Een kaart met de waarschijnlijkheid van een witte kerst in het oosten van de VS.

De winterstorm die naar verwachting een aanzienlijke impact zal hebben op delen van het middenwesten en de Grote Meren, zal tegen het einde van de week naar het oosten afglijden, waardoor de kans groter wordt van een witte kerst in delen van het noordoosten, het midden van de Atlantische Oceaan en New England.

Mensen die in het binnenland van de staat New York en de hoger gelegen gebieden in Vermont, New Hampshire en Maine wonen, zullen waarschijnlijk allemaal een witte kerst meemaken.

Zelfs West-Massachusetts heeft een grote kans op wat sneeuw op de grond met Kerstmis.

Het hoger gelegen terrein van de Appalachian Mountains, dat door Pennsylvania en West Virginia loopt, maakt dit jaar kans op een witte kerst. Maar als je nog verder naar het zuiden en naar lagere hoogten gaat, nemen de kansen af.

Een kaart die de kans op een witte kerst in het westen van de VS laat zien.

In het westen van de VS is de kans op een witte kerst dit jaar het grootst, vooral vanwege de hoogte.

De Rocky Mountains, Sierra Nevada Mountains en Cascade Mountains lopen allemaal door de regio en hebben allemaal de grootste kans op sneeuw op kerstochtend.

Lagere hoogten in de staat Washington, zoals Seattle, en het westen van Oregon hebben minder kans op een witte kerst.

En het zonnige Zuid-Californië heeft geen kans om met Kerstmis sneeuw op de grond te zien. In Noord-Californië is het echter een ander verhaal. Die gebieden, zoals Redding, hebben de meeste kans op een witte kerst.

Dit is de belangrijke kerstvoorspelling:

Een landelijke blik op de weersvoorspelling voor Kerstmis.

'We verwachten wat sneeuw in het hogere middenwesten en middenwesten', zei Merwin. "Dus de beste kans op een witte kerst in termen van sneeuw die op eerste kerstdag uit de lucht valt, is in Fargo (North Dakota), misschien in Wisconsin en Iowa."

En de temperaturen zullen bitter koud zijn als een gevaarlijke explosie van arctische lucht het land binnenvalt.

Fargo verwacht met kerst een hoge temperatuur van slechts 5 graden. Chicago zal niet ver achterblijven, met een verwachte hoge temperatuur in de Windy City van ongeveer 9 graden.

En als u een van degenen bent die in het noordwesten van de kust wonen, is het waarschijnlijk meer nat dan wit.

"Het volgende systeem dat laat dit weekend doorkomt, zal iets te mild zijn", zei Merwin. "Dus, hoewel je (maandag) en (dinsdag) sneeuw hebt in Seattle, wordt het een natte en regenachtige kerst."

In verschillende gebieden in het oosten zal het waarschijnlijk onder het vriespunt liggen, waaronder Boston en Baltimore, waar hoge temperaturen rond de 30 graden worden verwacht.

In het zuidoosten blijft er ijskoude lucht hangen, waar Atlanta met Kerstmis net boven het vriespunt zou moeten liggen, en Miami geniet van wat zonneschijn en een hoge temperatuur van zo'n 62 graden. Hoogtepunten in Midden- en Noord-Florida worden pas in de jaren 50 verwacht, wat een van de koudste kerstdagen in jaren zou zijn.

Het ziet ernaar uit dat Los Angeles een van de warme plekken van het land wordt, met een hoge temperatuur van rond de 25 graden.