Vrouw snorkelend in Hawaï waarschijnlijk opgegeten door 'agressieve' haai met 'iets roods' rond kieuwen: ambtenaren

20 Dec 2022

Vrouw snorkelend in Hawaï waarschijnlijk opgegeten door 'agressieve' haai met 'iets roods' rond kieuwen: ambtenaren

Een 60-jarige vrouw uit Washington is waarschijnlijk gedood door een "agressieve" haai toen zij en haar man 50 meter uit de kust bij Maui snorkelden, zeggen ambtenaren.

De echtgenoot van de vrouw vertelde de onderzoekers dat hij en zijn vrouw niet vlak naast elkaar aan het snorkelen waren en dat hij haar slechts af en toe kon zien. Terwijl een haai om hem heen cirkelde, zei hij dat hij doorging met zoeken naar zijn vrouw en dacht dat ze misschien naar de oceaanbodem aan het duiken was.

Hij vertelde agenten dat de haai wegzwom terwijl hij zijn vrouw bleef zoeken door zijn hoofd uit het water te steken en het oppervlak te scannen. Hij zag iets in de verte en toen kwam de haai terug en zag hij iets roods rond de kieuwen van de haai. Op dat moment zei hij dat mensen op het strand tegen hem begonnen te schreeuwen dat hij uit het water moest komen omdat er een haai in het gebied aan het eten was.

De verklaring van de echtgenoot werd bevestigd door een ooggetuige op het strand, aldus een update van het Hawaii Department of Land and Natural Resources (DLNR). De getuige is degene die 911 heeft gebeld om het incident te melden.

AUTORITEITEN HAWAÏ STOPPEN ZOEKEN NAAR VERMIST VROUW IN MAUI WATEREN

De ooggetuige "zag de grote bek van de haai doorgaan met zich te voeden met iets in het midden van de rode wolk in het water", zeiden functionarissen.

LEES IN DE FOX NEWS-APP

Er werd geconcludeerd dat het incident een "tragisch ongeval" was dat "niet alleen werd verergerd doordat het lichaam van hun geliefde niet werd hersteld, maar ook door verkeerde informatie die zich snel verspreidde op sociale mediaplatforms, wat suggereerde dat dit iets anders was dan het was ," luidt de release.

MAUI, HAWAII, AMBTENAREN ZOEK NAAR VROUW NAAR ECHTGENOOT MELDT MOGELIJKE ONTMOETING VAN HAAIEN TIJDENS HET SNORKELEN

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De naam van de vrouw is niet vrijgegeven, maar volgens de Amerikaanse kustwacht werd de actieve zoektocht voor de kust van Zuid-Maui opgeschort na 17 zoekacties in de loop van 40 uur in een gebied van 306 mijl.

"DLNR vraagt ​​mensen die anoniem desinformatie en complottheorieën posten om te stoppen en na te denken over hoe ze zouden reageren als ze zich in dezelfde situatie zouden bevinden", schreef de afdeling. "Sociale media kunnen een krachtig hulpmiddel zijn voor het delen van informatie of een spreekbuis zijn voor enorm kwetsende en onnauwkeurige opmerkingen gericht aan mensen die te maken hebben met een tragedie."

Caitlin McFall van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.